Kevät

Kevät
hiiret

18.11.2013

KAUPASTA OSTETUN TILALLE....

Viikon lopulla kaupassa käydessä vilkaisin tarjolla olevia joulukalentereja. Kalliita ovat ja vaikka mitä sisällään pitävät.. Siitä sain ajatuksen ja värkkäsin sunnuntaina oman version, kaupallisen tilalle.Tämä on koe käytössä tämän joulun ja jos totean hyväksi, niin parempi versio ensi jouluksi mummin timantille...

 Askartelukaapistani eteeni tuli tämä vihko, voisi olla hiukan isompi... Kannen koristeluun pitää vielä panostaa, siis ensi vuonna. En ole ihan tyytyväinen tähän..  Alku viikolle jokin helppo askarteluohje ja joululoru.
  Timantin kalenteriin voi sitten laittaa valmiiksi tarvikkeet askartelua varten ja vaikka joku tarra???
Joka päivälle pari joululorua ja mukavia tarroja.
Loppuviikolle vielä jokin lisä askartelu tai leivonta ohje jonka voi sitten lapsen kanssa yhdessä toteuttaa. Kalenteriin voi koota myös linkkejä hyviin joulusatu kirjoihin joita voidaan sitten lukea yhdessä. Tähän versioon valitsin sellaiset askartelut, mihin ei mene kalliita tarvikkeita. Siis kekseliäisyys vain mukaan. Katsotaan millaisen vastaanoton tämä saa. Uskon, että hyvän. 
Sitten käsitöiden pariin;Nemille kauluskauluri ja myssy. Lankana on Tilda Glitter kaksinkertaisena ja sitä kului vajaat 100g kauluriin ja saman verran myös myssyyn. Kaulurin ohje on napattu Suuri käsityölehden 11-12/2009 liitteestä. Helppo ja nopea tehdä. Lankakin oli mukavan tuntuinen neuloa. Se oli minulle uusi tuttavuus. Myssyn ohje omasta päästä.
Muituttaisin pikkujoulu arvonnastani joka on meneillään. Osallistua voi jättämällä edellisen kirjoituksen kommentiosioon  kommentin.. 
OIKEIN MUKAVAA ALKANUTTA VIIKKOA!!
t. Rantapuikko

10 kommenttia:

 1. Kiva idea tuo sinun kalenteri.

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva kalenteri-idea! Osa tarroistahan voisi olla irtonaisina pienissä taskuissa, että sen saisi sitten kalenterin omistaja itse liimata joskus johonkin... Alkoi ideat pyörimään päässä :)

  VastaaPoista
 3. Kaikkea kivaa sinä keksitkin. Ihana kalenterikirja. Ja Nemi tyttö pysyy taatusti talven lämpöisenä, kun mummi neuloo ja neuloo :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi19.11.13

  Ihana idea kalenterista!!! Nemi tytöllä on myös timantti mummi. :)
  Kauluri malli on tosi hyvä ja lanka kaunista.
  -Anelma-

  VastaaPoista
 5. Todella hauska idea!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kalenteri-ideasta. Minä tykkään kaikista runo- ja lorupätkistä, pitäisi itselle askarrella ja leikellä kuvia vaikka lehdistä. Joskus on ollut mielessä leikekirjan pitäminen vuoden ajalta mutta mihinkä tämä aika menee ettei saa toteutettua...

  VastaaPoista
 7. Kiva tuo itsetehty kalenteri sitä voi käyttää monta vuotta..

  VastaaPoista
 8. Kiva tuo kalenteri idea ja hieno toteutus!

  VastaaPoista
 9. On kyllä tuhannesti paljon parempi kalenteri kuin se perinteinen suklaakalenteri.!
  Oi mäkin käytän kauluria. Se on hyvä keksintö. Tuo sun tekemä onkin hyvän mallinen. Ja ihana väri, meän lemppariväri (no ei nyt kyllä Blackien..)
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista