Kevät

Kevät
hiiret

3.12.2013

HUPS , MITEN KÄVIKÄÄN...

Eilen täällä oli kovin liukasta ja lunta oli vielä satanut ...
Minä kävelin kotiin töistä ja puolessa matkassa, hups kaaduin suoraan oikean olkapään päälle. Nopeasti ylös ja jatkamaan matkaa. Kädessä alkoi tuntumaan kovaa kipua ja sitä ei voinut kunnolla liikuttaa.. Siispä sairaalaan ja röntgeniin. Löydettiin murtuma ja nyt olen sitten 6 viikkoa sairas lomalla, Joulu kiireet ja käsityöt hetkeksi sivuun. Murtumaa seuraillaan, jos alkaisi itse luutumaan kiinni ja näin ei leikkausta tarvittaisi. On kuulumma hiukan hankalampi paikka tuo missä murtuma kohta on. Hyvin kuitenkin luut ovat nyt kohdillaan, joten toivotaan, että selvitään ilman leikkausta.. Onneksi muutama käsityö on teille esittelemättä. Joten päivittämistä tänne on kuitenkin luvassa...
Kyllä vasurilla on vaikea toimia ja kun nuo särytkin ovat kovia. Tuli yöllä nukuttua vain muutama tunti.. No kyllä se tästä.. Olkaapa te muut oikein varovaisia liikkuessanne ulkosalla...
t. Rantapuikko

18 kommenttia:

 1. Voi sentään, jo sattuneelle vahingolle ei enää mahda mitään, se käy niin äkkiä.
  Minä jo kaivoin esille lenkkarit, joissa on vanhemmat liukuesteet, nastat on jo kuluneet, mutta suojaavat jonkin verran ja voi askeltaa paremmin, kun koiran kanssa liikkuu. Pelkään niin kovasti kaatumista, vanhalla iällä ku paraneminen on vaikeampaa. Mut liukuesteitä käytän HETI kun jäinen keli alkaa. Lenkkarin pohjiin on hyvä laittaa ja voivat olla siinä koko liukkauden ajan.

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti särky edes helpottaa nopeasti. Se tuli nyt sitten pakollinen pitkä joululoma sinulle.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi3.12.13

  Voi harmi. Toivon, että murtuma paranee ja särky helpottaa.
  Pidä mieli pirteänä, se edistää toipumista. :)

  -Anelma-

  VastaaPoista
 4. Voi miten kurjaa ja juuri silloin kun meillä naisilla olisi kotitöitä ja puikoilla keskeneräisiä lahjoja. Toivon jotta kivut helpottaa ja olkasi paruntuisi hyvin ♥

  VastaaPoista
 5. Oi voi! Toivottavasti lähtee paranemaan itsekseen ja särky loppuu pian.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi3.12.13

  Huj kauhea, kuinka kurjaa! Pikaisia paranemisia sinulle, ja toivottavasti kivut kohta helpottaa! Koita nyt levätä ja selvitä!
  Terveisin,
  Jenna

  VastaaPoista
 7. Petra3.12.13

  Täälläkin hurjan liukasta tänään. Pikaista toipumista ja toivotaan, että ei tarvittaisi leikkausta!

  VastaaPoista
 8. Voi ystäväkulta ♥
  Kävipä kurjasti, mutta ajattele nyt sait pakollisen loman ja saat olla vaan. Ja joulu tulee vaikkei kauheasti tekisi, teillä on nyt erilainen joulu !
  Jaksamista toiselta sairaslomalaiselta. Ja minulla se jatkuu helmikuun loppuun.... ainakin !

  VastaaPoista
 9. Kaunis kiitos ylläolevista kommenteistanne . Säryt vielä kovia ja on vaikea toimia vasurina...Moni suunnitelma meni nyt uusiksi, mutta tätähän se elämä on..

  VastaaPoista
 10. Voivoi, niin se on, että vahinko ei tule kello kaulassa. Laittavatko ne olkamurtumaan kipsiä vai miten tukevat? Pystyykö kättä käyttämään edes kutoessa? Itsellä on ollut hankala värttinäluun murtuma muutama vuosi sitten tai oikeammin koko luu katkesi irtopoikki ja vielä repeytymä etusormen puolella. Siinä riitti parantelemista, vasemmassa kädessä oli. Iso patti jäi muistoksi ja eihän käsi ole entisen veroinen, tällä iällä ei enää parane niin hyvin.
  Koetahan jaksella sen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkavarsi luun murtuma on kuulemma tuo minun kädessäni olva murtuma. Sitä ei kipsattu, annetaan luutua itsekseen. Jos luutuminen ei onnistu niin sitten katsotaan miten toimitaan jatkossa.Leikkaua????
   Jouden käymään röngenissä pari eri kertaa joissa seurataan tuota luutumista.. Mitään ei vielä kädellä saa tedä. Vasurina täytyy tulla toimeen..

   Poista
 11. Voi,kamalaa sinun kaatuminen ja vielä kun joulupuuhat olisi! Toivon piakista parantumista ja sitä ,että kivut hellittäisi. Nyt sinun ei auta kuin ottaa hissukseen joulun laitto ja muut. Käsitöitä ehtii sitten taas,kunhan käden saa kuntoon.

  VastaaPoista
 12. No voi harmi, toivottavasti kivut hellittää. Minäkin loukkasin polveni muutama vuosi sitten ja se leikattiin juuri ennen joulua, jouluvalmistelut jäi siten melko vähiin, mutta silti siitäkin joulusta tuli ihan mukava!

  VastaaPoista
 13. No voi harmi ja pahimpaan mahdolliseen aikaan :( Koeta nyt vain lepäillä ja parannella kättä. Teet sitten kun olet taas kunnossa. Toivotaan että kivutkin alkaa hellittämään. Jaksamisia.

  VastaaPoista
 14. Sitä sattuu ja tapahtuu. Kaatuminen tapahtuu niin äkkiä ei siinä ehdi mitään tehdä.
  Toivotaa paranemista ajan kanssa.

  VastaaPoista
 15. Kaunis kiitos myös teille ylläolevista kommenteistanne sekä kannustuksesta.. Kyllä se tästä, kunhan antaa mennä ja ottaa päivän kerralla. En aio tressata joululla ja se tulee ja menee kuitenkin omalla painollaan.

  VastaaPoista
 16. Voi ei, voin vain kuvitella harmistuksesi määrää. Äsken lenkillä käydessä kaaduin itekin ja varvas taittu ikävästi. Jatkoin kuitenkin matkaa ja liukastuin vielä kahteen otteeseen, tosin kaatumatta. Ei meinannu uskaltaa ottaa kunnon askeleita enää. Eikä minulla mielestäni ollu ees liukkaat kengät. Nyt on kyl etittävä tukusampipohjaset monot!

  VastaaPoista
 17. Voi miten huonoa tuuria kun kaaduit. Vaikka miten varovasti luikkaalla kävelee, niin silti se voi kaataa. Toivottavasti selviät ilman leikkausta. Minä paan kädet ristiin ja toivon oikein kovasti.

  VastaaPoista