Kevät

Kevät
hiiret

3.5.2016

Niitä on taas .. ja apuannekin tarvitsen...

Vapun vietimme mökillä ja kotiin tullessa löysin tällaisen joukon ....


 Hiiriä, jotka olen pitkin kevättä tehnyt välityönä.  Nämä veitikat ovat löytäneet uuden kotinsa ja siitä ovat nyt riemuissaan. Nyt näitä on vain 28 kappaletta. Viime vuonna hiukan enemmän..
Taitaapa tästäkin tulla joka vuotinen tapa =)) Kiva välityö ja mukavasti kuluttaa pikkuisia langan loppuja.

Olen kovasti taas kerran etsinyt mallia pikkutytön (1-4vuotiaan) virkattuun /neulottuun mekkoon. Mielessäni on mekko jonka jo tytölleni virkkasin 80 luvun alussa parina vuotena peräkkäin. Yläosa oli virkattu  ja eteen tuli perhosen kuva. Alaosa oli neulottu pyöröpuikoilla yhtenä kappaleena. Helmaan tuli helppo pitsi. Mekkoon tein myös sopivan hellepipon. Ohje taisi olla Eevalehdessä. Koska en ole mikään hyvä tuossa virkkauksessa tarvitsisin jonkinlaista ohjeen tynkää mistä selviäisi koko ja silmukkaluvut ja se etuosan kuvio t.m.s.. Niinpä pyydänkin nyt teiltä hyvät ystävät apua.


Takaosa on avonainen jonkin matkaa.
 Tässä pieni piirros ajatuksestani.. kuten huomaatte en ole tässäkään mikään hyvä..
Jos teillä on vinkata mistä sellaisen ohjeen löydän, niin olisin iloinen. Se joka vinkkaa mallin,  tai avustaa sen yläosan kanssa, eli jonka avulla osaan toteuttaa tuon mielessäni olevan mekon olen valmis antamaan hänelle pienen vaivan palkkion.
 


MUKAVAA VIIKON JATKOA!!
t. Rantapuikko

12 kommenttia:

 1. Ihana värikäs hiirulaisjoukko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkkis. Minustakin nuo ovat kivoja veitikoita.

   Poista
 2. http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=7011&cid=11

  Tuosta ajattelin (ja taidan joskus olla köyttänytkin), että yläosan virkkauksen ehkä saisit, jos tiheydet osuu kohdilleen. Alaosahan tuohon on helppo neuloakin. Ja täälläkin on http://arkisto.novitaknits.com/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=94406, josta voisi käyttää yläosan tai tehdä kokonaanki, Laittelen lisää linkkejää huomenissa,jos kohdalle osuu. Nyr nukkumaan mentävä ja mekkoja uniin odotettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mammutti ja sinulle haluaisin antaa tuon pienen vaivan palkkion. Ohjeillasi pääsen varmasti alkuun ja niissä on ainakin hyvät mitat.. KIITOS =))

   Poista
 3. http://piccolo.vuodatus.net/lue/2007/08/vauvojen-mekkoja
  Tää on vähän huono linkki, johdattaa vaan kuvaan, joka on tosi vanha, mut siinä on tommonen malli. KOko selkä on avoin ja napitettu. En ole merkinny mistä malli, mut jostain Suuri Käsityökerholehestä. Jos silmämääränen malli riittää, niin tossa on tommonen toteutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sartsa. Kävin kurkkimassa =))

   Poista
 4. Onpas värikkäitä hiiria:) Dropsin sivuilta löysin kivan virkatun mekon, tässä linkki: http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=7011&cid=11

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivikki. Olet ihana kun autat minua =))

   Poista
 5. hauskoja hiirulaisia.

  VastaaPoista
 6. Ihana hiirulaisjoukko :).

  VastaaPoista